اصول نورپردازی سینما

بدون دیدگاه
مقالات
اصول نورپردازی سینما

نورپردازی سینما اهمیت ویژه ای در زیبا وحرفه ای به نظر رسیدن فیلم دارد  . مفهوم نورپردازی در سینما تنها تاباندن نور به یک شی ء و نشان دادن آن نیست بلکه درون قاب یک دوربین کلیه بخش‌ های روشن‌ و تیره‌ موجب می شود تا ترکیب بندی هر نما ساخته شود. از این رو نگاه بیننده به اشیا کنش های خاص جلب می شود. برای آشنایی بیشتر با اصول نورپردازی در سینما با پایارسا مجری نور پردازی شهری همراه باشید .

انواع نورپردازی در فیلم برداری سینما

نورپردازی سخت

در این نوع نورپردازی از نورهای شدید استفاده می شود . به طور مثال برای نشان دادن آفتاب ظهر یک روز تابستانی از نورپردازی سخت استفاده می شود . در این مدل نورپردازی سایه ها تند و کاملا مشخص هستند .نور سخت از منبعی متمرکز و جهت دار سرچشمه می گیرد . در نورپردازی سخت منبع نور اصلی و بازتابنده با زاویه 40 درجه نسبت به سوژه تابانده می شود . سایه های تاریک و مشخص تولید شده توسط این روش تأثیرات روانشناسی مختلفی دارد مانند : القای حس ترس ، شک و تردید ، استرس و ناامیدی

نورپردازی نرم

در نورپردازی سینما این شیوه عکس نورپردازی سخت است . در نورپردازی نرم سایه ها کم رنگ هستند زیرا تابش نور در این مدل کمتر از نورپردازی سخت است . یکی از کاربرد های نورپردازی نرم نشان دادن یک روز ابری است . در نورپردازی نرم تضاد بین نور و سایه ملایم تر است .

برای نشان دادن مسیری که نور در آن به شی ء تابانده می شود جهت نورپردازی را تغییر می دهند . از جهت های مختلف نورپردازی می توان به نور جلویی ، نورپشتی ، نور پایین ، نور بالا اشاره کرد .در عصر هالیوود سال های 1930 از این تکنیک برای جوان نشان دادن بازیگران استفاده می کردند .

نورپردازی سه نقطه ای

نورپردازی سه نقطه ای یکی از پرکاربردترین روش های طراحی نورپردازی در سینما است . در این نوع نورپردازی که به آن نورپردازی سنتی نیز گفته می شود حداقل سه منبع نوری برای هرنما در نظر می گیرند و با کم یا زیاد کردن ، تغییر زاویه به نور مورد نظر دست می یابند .

منبع نوراصلی

نور اصلی معمولا با زاویه 45 درجه به موضوع تابانده می شود و می تواند از نور خورشید نیز تأمین شود . نور های دیگر را برای کنتراست ، ایجاد سایه روشن و تزئین صحنه به این نور می افزایند .

منبع نور فرعی

این نور معمولا کنار دوربین و در کنار یا روبروی نور اصلی قرار می گیرد . این نور سایه های ایجاد شده توسط نور اصلی را تلطیف می کند . با استفاده از منبع نور فرعی می توان از شدت تضاد نور و سایه کم کرد . این نور نباید سایه ای از خود به جای بگذارد یا بر روی میزان نور صحنه اثر خاصی بگذارد . از این نور برای تزئین صحنه نیز می توان استفاده کرد .

نور تلطیف کننده نور نرم بی سایه ای است که هم برای کاستن از خشونت و تندی سایه نور اصلی و هم برای آشکار ساختن جزئیات سایه به کار می رود.  نور تلطیف کننده به طور آرمانی نباید تغییری در میزان نوردهی دهد، سایه جعلی خاص خود را ایجاد کند و جلوه نور اصلی را خنثی کند.

منبع نور پشتی

در نورپردازی سینما نور پشت معمولا از پشت و بالا به سوژه می تابد . این نور به حاشیه های سوژه نور می دهد تا سوژه را از پس زمینه جدا کند . نور پردازی باید به گونه ای باشد که کاراکتر و سوژه اصلی به خوبی مشخص باشد اما در حالت کلی هر کاراکتر و سوژه اصلی باید نور اصلی ، نور تلطیف کننده و نور پشتی را داشته باشد .

نوشتهٔ پیشین
آموزش نورپردازی در عکاسی
نوشتهٔ بعدی
تأمین روشنایی بافت های فرسوده تهران با پیگیری های کمیته زیرساخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up