نور پردازی هتل و نکاتی که درباره آن نمی دانید

نور پردازی هتل

نور پردازی هتل یکی از شاخه های مهم نورپردازی شهری است و تأثیر زیادی در درآمد صاحبان هتل خواهد داشت. هتل ها یکی از مراکز مهم جذب توریست هستند که سالانه مهمان های زیادی از شهر یا کشور های دیگر از خدمات آن استفاده می کنند.

در طول روز، بناها توسط نور مستقیم و قوی خورشید از بالای سر، روشن می گردند. در شب بنا به کل متفاوت به نظر می رسد. نه زیاد کردن قدرت نور و نه روشنایی بیش از حد، بلکه یک طرح و اجرای خوب باید به تثبیت بنیاد و اساس آسمان تاریک کمک کند. نورپردازی ساختمان ها به طور جزئی در معماری و به طور کلی در طراحی شهری مباحث مربوط به خود را شامل می شوند. اهداف ما در نورپردازی بنا ایجاد شناسایی، ایمنی و سمبولیسم است.

یکی از بناهای مهم در هر شهری، هتل ها به عنوان مکان های ارائه دهنده ی خدمات هستند. بسته به این که هتل دارای معماری مدرن یا کلاسیک و تاریخی داشته باشد، نورپردازی متناسب با آن پیشنهاد و اجرا خواهد شد.

اولین چیزی که در جذب مسافر و ورود او به هتل تأثیر دارد نمای بیرونی هتل و زیبایی و شیک بودن آن است. اگر از نورپردازی مناسبی در داخل و بیرون هتل استفاده کنید قطعا مهمان های زیادی جذب شما خواهند شد.

 بسته به این که هتل  معماری مدرن یا کلاسیک و تاریخی داشته باشد، نورپردازی متناسب با آن پیشنهاد و اجرا خواهد شد. از آن جایی که در شهرهایی مثل اصفهان، هتل هایی با قدمت ساخت بالا و حتی برخی مثل مهمانسرای عباسی از هتل های تاریخی به حساب می آیند به منظور نورپردازی نمای هتل ها و ساختمان ها باید به جنبه ی معماری آن ها، شامل ستون ها، فرورفتگی ها، خطوط منحنی و … و مشخص شدن سبک کلی معماری ها مثل رومی، اسلامی و … توجه و مطالعه شود.

شرکت پایا رسا الکترونیک از شرکت های فعال در زمینه ی نورپردازی شهری در اصفهان، خدمات ویژه ای جهت اجرای نورپردازی هتل ها ارائه می دهد: یکی از این خدمات نصب تجهیزات نوری مختلف در بخش هایی از نمای هتل ها و ساختمان ها به صورت کاملاً رایگان می باشد. این کار باعث می شود پیش از نورپردازی نمای هتل، چالش های اجرا و نقاط قابل نصب ادوات نورپردازی و نیز مشکلات موجود پیش از اجرای اصلی مشخص شود.

هم چنین با عکس برداری از بخشی که نورپردازی شده و قرار دادن نور پیاده شده بر روی بخش های دیگر نمای مورد نظر به کمک نرم افزارهای گرافیکی مثل فوتوشاپ با حفظ طیف رنگ واقعی منبع نوری تست نصب شده، طرح یا طرح های کلی نورپردازی هتل برای کارفرما ارائه شود.

نکته ای که حائز اهمیت است علاوه بر معماری نمای هتل برای نورپردازی هتل باید بافت و رنگ مصالح آن مورد بررسی قرار گیرد، زیرا برای نورپردازی نمای هتل ها و ساختمان ها فقط شدت روشنایی منبع نوری مهم نیست بلکه ضریب انعکاس مصالح به کار رفته در نمای هتل که میزان درخشندگی آن نورپردازی هتل را مشخص می کند بسیار مهم است ، مثلاً درصد ضریب انعکاس آجر 30-10 و رنگ سفید 90-70 است.

در تجارب ابتدایی شرکت پایا رسا الکترونیک که نورپردازی هتل ها را به صورت تخصصی انجام می دهد ، فقط طرح سه بعدی و نرم افزاری به کارفرما ارائه می شد که باز هم تا جلب رضایت و اطمینان کارفرما از نوع و مدل پخش نور و طرح واقعی یک گام فاصله داشتیم. در راستای ایجاد مزیت رقابتی، شرکت پایا رسا الکترونیک مجری تخصصی نورپردازی هتل با نصب تجهیزات نورپردازی در بخشی از نمای ساختمان و تعمیم آن به کل نمای ساختمان به روشی که اشاره شد گام مهمی برداشت.

همان طور که اشاره شد طیف نوری در طرح گرافیکی با طیف نوری ادوات نوری واقعی متفاوت است. بنابراین انتخاب رنگ مناسب نوری برای نورپردازی هتل بسیار حائز اهمیت است. از آن جایی که هتل ها به خصوص در کشور ایران به خاطر شرایط خاص فرهنگی خود  فضایی رسمی و آرام دارند و در شهرهایی مثل اصفهان جنبه ی تاریخی با بافتی آجری دارند، طیف نور آفتابی و کهربایی یک دست پیشنهاد می شود. استفاده از این طیف نوری به دلیل نزدیک بودن به بافت آجری و ایجاد ثبات و آرامش بصری قرابت بیشتری با فضای داخلی هتل ها با توجه به موارد اشاره شده در بخش فرهنگی هتل ها در ایران دارد.

در نورپردازی ساختمان فراوانی نور باعث می شود که فضا بزرگ تر از مقدار واقعی به نظر برسد و مهمان ها احساس شلوغی یا افسردگی نکنند. از دیگر مواردی که در نور پردازی هتل باید به آن توجه شود می توان به میز پذیرش اشاره کرد. هنگامی که فرد وارد هتل می شود اولین چیزی که باید نظر او را به خود جلب کند میز پذیرش است. بنابراین میز پذیرش باید روشن و نقطه کانونی لابی باشد و حس گرمی و استقبال را به مسافر القا کند.
نور پردازی راهروهای هتل باید به گونه ای باشد که مهمان ها بتوانند به راحتی مسیر را پیدا کنند و احساس امنیت در بین آن ها القا شود. در راهروها نورپردازی باید به گونه ای باشد که مسیر رسیدن به اتاق های هتل را نشان دهد تا مشتریان به راحتی مسیر را پیدا کنند. در واقع روشنایی راهروها باید کافی باشد و احساس امنیت را در بین کارکنان و کاربران القا کند.

اصول نور پردازی هتل

نورپردازی هتل پیروزی

شرکت پایا رسا الکترونیک از شرکت های فعال در زمینه نورپردازی شهری در اصفهان که به صورت تخصصی نورپردازی هتل را در سابقه ی اجرایی خود دارد، تا کنون تجربه های مختلفی را در این زمینه کسب کرده است که نتایج آن به قرار زیر است:

  1. تجهیزات نورپردازی باید دارای دوام و کیفیت بالا بوده چون معمولاٌ دسترسی به نمای ساختمان ها سخت و به نمای هتل ها سخت تر است . شرکت پایا رسا الکترونیک از شرکت های متخصص نورپردازی هتل ها تجربه ی اجرایی این دسته از پروژه ها را داشته و به عنوان مثال در نورپردازی نمای هتل پیروزی اصفهان برای دسترسی به بخش های مختلف نمای هتل به ناچار از رو به روی پنجره ی اتاق ها عبور کرده و حتماً هماهنگی های لازم با مسئولین مختلف و مسافرین مقیم هتل باید انجام می شد که خود گویای اهمیت به کار بردن کیفیت بالای محصولات می باشد.
  2. در نورپردازی هتل خود از لامپ های فلورسنت استفاده نکنید زیرا این لامپ ها عموما افراد را به یاد مکان های سرد، مدرسه و محل کار می اندازد و حس خوشایندی را به آن ها القا نمی کند .
  3. سعی کنید از نور پردازی منحصر به فردی استفاده کنید که افراد در هتل های دیگر ندیده باشند و توجه آن ها را جلب کند .
  4. در هتل ها رویداد های مختلفی مانند جلسات کسب و کار و مراسم عروسی صورت می گیرد بنابراین مهم است که نورپردازی بنا به مراسم و رویداد تغییر کند .
  5. از پیچیدگی پرهیز کنید. هم چنین از سیستم های روشنایی سنسور دار استفاده کنید تا افراد به راحتی بتوانند جای کلید برق را در اتاق یا دستشویی پیدا کنند.
  6. در نورپردازی هتل خود سعی کنید جنبه های معماری و ترئینی آن را منحصر به فرد کنید .
  7. یکی از انتخاب های خوب برای نور پردازی هتل چراغ های ال ای دی است زیرا علاوه بر صرفه جویی در هزینه باعث افزایش کارایی نیز می شوند.
  8. برای نورپردازی هتل خود یک طرح برنامه ریزی شده داشته باشید زیرا اگر نور پردازی هتل نقص داشته باشد بلافاصله خودنمایی می کند و ممکن است موجب برداشت منفی در ذهن مسافران و مهمانان گردد .
  9. در نورپردازی هتل ها اغلب سالن ها نادیده گرفته می شوند در صورتی که اشتباه است و باید دقت کرد همه قسمت ها از نور خوبی برخوردار باشند .
  10. برای قسمت رستوران و کافی شاپ نورپردازی ویژه طراحی کنید . فضاهای پذیرایی بهترین مکان‌ها برای ارایه تکنیک‌های نمایشی مانند نورافکن‌های متغیر چند رنگ و رقص نور است.  در طرح‌های داخلی رسمی نیز پروژکتورهای نور رنگی یا آبشاری می‌توانند به عنوان عناصر پویای تزیینی به کار روند و سردی یک محیط بزرگ را به طرز موثری کاهش دهند.
  11. تجهیراتی که در روی بدنه ی نما نصب می شوند نباید باعث فرسایش مصالح بنا شوند.
  12. تجهیزات نورپردازی و منابع نوری نباید در دید و مورد توجه باشند.
  13. تجهیزات نورپردازی باید در برابر شرایط جوی و اقلیمی نا مساعد مثل تابش شدید خورشید و بارندگی دارای حفاظت مطلوب (حداقل دارای IP 67) باشند و انتخاب منابع نوری با کیفیت بالا ممکن است هزینه ی ابتدایی بالاتری تحمیل نماید ولی این هزینه از طریق کاهش یافتن هزینه های نگهداری و افزایش قابلیت اعتماد به سرعت جبران می شود.
  14. نور پردازی نمای بیرونی هتل باید به گونه ای باشد که در شب راه ورود و نزدیک شدن به هتل را مشخص کند و مسافر بتواند از فاصله دور حدود هتل و راه رسیدن به آن را پیدا کند .
  15. نمی توان یک ورودی شاهانه برای جلوی هتل طراحی کرد و راه ارتباط پارکینگ به هتل را تاریک گذاشت . داخل پارکینگ را با نور محیطی محو روشن کنید . هم چنین می توانید با نور های خطی رنگی تقسیمات را مشخص کنید . در کل از توانایی نورهای رنگی و متغیر می‌توان برای تبدیل پارکینگ از یک فضای صرفا کاربردی به فضایی جذاب و دارای جلوه‌ی بصری استفاده کرد.
  16. قسمت انتظار آسانسور ها را می توانید با جداره هایی منقوش یا ساده از آجر شیشه ای جدا کنید .
  17. اگر هتل شما دارای امکانات رفاهی و ورزشی است آن را به گونه ای نورپردازی کنید که سقف مشخص نباشد تا وسعت بیشتری به مهمانان القا شود . برای این کار می توانید همراه نور ملای محیطی که به طیف خورشید نزدیک است نور های خطی به صورت یک نوار سرتاسری در محل اتصال دیوار به سقف به کار ببرید . هم چنین نورهایی برای روشن کردن تمام سطح دیوار ها طراحی کنید و نورهای متمرکزی با ولتاژ کم برای تمرکز بر نقاط ویژه ای از فضا یا تابلوها در نظر بگیرید  .

نور پردازی هتل

هنگام طراحی دقت داشته باشید نور روی مانیتوردستگاه های ورزشی بازتاب نداشته باشد . بازتاب نور بر ابزار ها و دستگاه های فلزی می تواند درخشش خاصی ایجاد کند . برروی قطعاتی از دستگاه های ورزشی تأکید نشان دهید و نورهای زمینه ای رنگی یا پروژکتوری ایجاذ کنید .

در استخر ها چون دید در آن ها خیلی حیاتی نیست نورپردازی بیشتر حسی و کمتر منطقی است . می توانید خود استخر را به عنوان سطح اصلی بازتاب نور در نظر بگیرید . نور پردازی سقف استخر نباید بازتاب زیادی روی آب داشته باشد . می توانید از سقف های کاذب منحنی ونقش آفرینی روی سقف استفاده کنید که در هنگام استفاده از استخر روی سقف و در هنگام عدم استفاده از آب در داخل استخر قابل رؤیت باشد .

برخی افراد تصور می کنند نورپردازی نمای بیرونی هتل و روشن نگه داشتن آن در تمام طول شب به صرفه نیست اما این یک باور غلط است. تأثیر نمایش چهره هتل در شب با یک نورپردازی متغیر بسیار تأثیر گذار تر از نمای ساختمان در روز است. با نورپردازی نمای بیرونی هتل می توانید حضور آن را به صورت مؤثری اعلام کنید تا توجه دیگران را به خود جلب کند.

نورپردازی هتل

 علاوه بر نمای عمودی هتل، طراحی نور پردازی فضای سبز اطراف در روز و شب لازم است. انواع نورپردازی در مقیاس وسیع با پروژکتورها و لیزرها و نورپردازی در مقیاس وسیع در لابه‌لای چمن و سنگ‌ریزه‌ها مد نظر است. علاوه بر نمایش نورهای مختلف و جاذبه‌های درخشنده ایجاد احساس عمیق نیز از تمهیدات مفیدی است که در نورپردازی نمای ساختمان می‌توان به کار برد. با نورانی کردن حدود و تاریک گذاشتن سطوح یکنواختی از جداره می‌توان خلاء را در شب تداعی کرد و کلاً طرح هتل را دگرگون ساخت و تصوری را که مردم از روز به یاد دارند به بازی گرفت و احساسی شاعرانه و معلق به بیننده القا کرد.

شرکت پایا رسا الکترونیک از شرکت های فعال در زمینه نورپردازی شهری در اصفهان که به صورت تخصصی نورپردازی هتل را در سابقه ی اجرایی خود دارد، تا کنون تجربه های مختلفی را در این زمینه کسب کرده است که نتایج آن به قرار زیر است:

1- تجهیراتی که در روی بدنه ی نما نصب می شوند نباید باعث فرسایش مصالح بنا شوند.

2- تجهیزات نورپردازی و منابع نوری نباید در دید و مورد توجه باشند.

3- تجهیزات نورپردازی باید دارای دوام و کیفیت بالا بوده چون معمولاٌ دسترسی به نمای ساختمان ها سخت و به نمای هتل ها سخت تر است، زیرا شرکت پایا رسا الکترونیک از شرکت های متخصص نورپردازی هتل ها تجربه ی اجرایی این دسته از پروژه ها را داشته و به عنوان مثال در نورپردازی نمای هتل پیروزی اصفهان برای دسترسی به بخش های مختلف نمای هتل به ناچار از رو به روی پنجره ی اتاق ها عبور کرده و حتماً هماهنگی های لازم با مسئولین مختلف و مسافرین مقیم هتل باید انجام می شد که خود گویای اهمیت به کار بردن کیفیت بالای محصولات می باشد.

4- تجهیزات نورپردازی باید در برابر شرایط جوی و اقلیمی نا مساعد مثل تابش شدید خورشید و بارندگی دارای حفاظت مطلوب (حداقل دارای IP 67) باشند و انتخاب منابع نوری با کیفیت بالا ممکن است هزینه ی ابتدایی بالاتری تحمیل نماید ولی این هزینه از طریق کاهش یافتن هزینه های نگهداری و افزایش قابلیت اعتماد به سرعت جبران می شود.

نورپردازی نمای بیرونی هتل

نکات نورپردازی هتل از زبان هاینریش بوهم

هنریچ بوهم، طراح ارشد شرکت طراحی معماری داخلی JOI-Design  در مورد نورپردازی هتل توصیه هایی دارد که در ادامه آن ها را به طور خلاصه برای شما شرح می دهیم :

  1. از یک طراح نورپردازی کمک بگیرید :آقای بوهم معتقد است که وقتی نورپردازی و روشنایی یک هتل به خوبی طراحی و اجرا شده باشد کسی متوجه آن نمی‌شود ولی وقتی نورپردازی هتل مطلوب نباشد، همه می‌فهند. بوهم می‌گوید طراحی نورپردازی را بیشتر اوقات مهندسین و تکنسین‌های برق انجام می‌دهند، این یعنی طراحی و استایلی برای نورپردازی در نظر گرفته نمی‌شود. استخدام و کمک گرفتن از یک طراح روشنایی می‌تواند به روشنایی معنای جدیدی بدهد، به خصوص در مکان‌های عمومی مثل هتل که باید از هر گونه تاثیر منفی بر مشتریان و مراجعه کنندگان خودداری کرد.
  2. نورپردازی هتل را با توجه فضای هتل خود انتخاب کنید :حال و هوای هتل ها در حال تغییر است بنابراین به دنبال این تغییر حال و هوا نورپردازی و روشنایی هتل ها نیز در حال تغییر است . امروزه می توان گفت ساختار سنتی هتل که شامل لابی ، کافه ، رستوران و محل رزرو اتاق ها بود جای خود را به یک فضای یکپارچه گسترده داده است و کاربری آن با توجه به نیاز های مشتریان متغیر است . برای خوانایی بیشتر نورپردازی با کاربری فضا روشنایی هتل باید قابل تغییر باشد  . به طور مثال هنگام صبحانه می توان از نور سرد که انرژی بخش است استفاده کرد و عصر از نور های گرم استفاده کرد تا فرد احساس راحتی بیشتری داشته باشد . بخش هایی مانند پذیرش نیز به نورپردازی مخصوص احتیاج دارند .
  3. نکته دیگری که هنریچ بوهم به آن اشاره می کند این است که در نورپردازی هتل باید استایل کلی نورپردازی خود را تعیین کنید . در نورپردازی هتل خط باریکی میان نورپردازی مناسب و نورپردازی خارج از معنی وجود دارد . نورپردازی موضعی باید با سبک کلی نورپردازی هتل شما هم خوانی داشته باشد . این قضیه را می توان به روشنایی اتاق ها و مکان های عمومی دیگر تعمیم داد . از آن‌جایی که تزیینات و جذابیت‌های زیادی در معماری داخلی اغلب هتل‌ها اعمال شده است بایستی که نورپردازی در جهت برجسته کردن این تزیینات نیز انجام شود تا سبک نورپردازی مخصوص به هتل بدست آید.
  4. اتاق ها را منعطف نورپردازی کنید. سلیقه افراد متفاوت است یک نفر ممکن است اتاق کم نور بخواهد تا استراحت کند ، دیگری شاید اتاق روشن برای کار بخواهد . نورپردازی اتاق های هتل را باید به گونه ای انجام دهید که هر کدام از مهمان ها بتوانند نور مدنظر خود را داشته باشند . چراغ مطالعه یکی از بهترین وسیله ها جهت ایجاد انعطاف در نورپردازی اتاق ها است .
     

از آن جایی که شرکت پایا رسا الکترونیک، سابقه ی پر تجربه ای در زمینه ی نورپردازی شهری در اصفهان و شهرهای دیگری مثل قم، کاشان، اهواز، بجنورد و … دارد به منظور اجرای نورپردازی هتل ها و ساختمان ها با مشکل دریافت مجوز های نصب داربست مواجه بوده است.

هم چنین برای نورپردازی هتل هایی که نوساز نبوده و یا عملیات ساخت آن ها پایان یافته و نصب داربست برای نما با مشکلاتی مثل سد معبر و … همراه است، تیم اجرایی شرکت پایا رسا الکترونیک به عنوان مجری تخصصی نورپردازی نمای هتل در اصفهان با دارا بودن مدرک سنگ نوردی ضمن رعایت موارد ایمنی لازم بدون برپایی داربست به کمک طناب اقدام به نورپردازی نمای هتل ها می نماید.

اجرا و نصب ادوات نورپردازی نمای هتل به این روش مزیت رقابتی دیگری است که  شرکت پایا رسا الکترونیک را به عنوان مجری تخصصی نورپردازی هتل ها به کار فرمایان این بخش معرفی کرده است.

اصول روشنایی اتاق هتل

فرقی نمی کند اقامت در هتل کوتاه مدت یا طولانی باشد، هتل برای مهمان باید به صورتی باشد؛ که بعد از یک روز شلوغ، با آرامش او را در آغوش بگیرد. نور عنصری مهم در این امر می باشد. در اتاق هتل بایستی نیازهای مختلف نور در کنار هم برآورده گردد. نیازهایی چون مطالعه، استراحت، کار و … به عنوان مثال نور مناسب برای مطالعه نباید خیره کننده باشد و باید به حدی باشد که نور مورد نیاز برای خواندن را تامین کند.

اصول روشنایی اتاق هتل

در اتاق های دو نفره برای هر دو مهمان، نورپردازی جداگانه باشد و جداگانه کنترل شود. زیرا وقتی کسی در حال مطالعه در نور روشن است ممکن است دیگری بخواهد بخوابد. برای ایجاد فضاهای متفاوت در اتاق ها می توان از نورهای تاکیدی استفاده نمود. اتاق های دو نفره باید برای هر دو مهمان دارای نورپردازی جداگانه باشند. این چراغ ها باید جداگانه کنترل شوند. زیرا وقتی کسی کتابی را در نور روشن می خواند، دیگری ممکن است بخواهد بخوابد.

از نورپردازی تاکیدی می توان برای جلب توجه به عناصر دکوراسیون و ایجاد فضایی متفاوت استفاده کرد. همچنین برای نور اتاق ها می توان از لامپ های رومیزی، چراغ های دیواری و … استفاده نمود. به طور کلی می توان گفت که برای نور حمام 150 لوکس نور و اتاق 500 لوکس نور مورد نیاز است. استفاده از منابع نور گرم سفید و زرد در اتاق، ایجاد حس آرامش در مهمانان ایجاد خواهد کرد. برای انتخاب وسایل نورپردازی در هتل های نیز باید به طرح کلی و رنگ های اتاق توجه نمود. همچنین از وسایل روشنایی در حمام استفاده نمود که در برابر آب و رطوبت مقاوم باشد.

اصول نورپردازی اتاق هتل

نوشتهٔ پیشین
نور پردازی پل های لندن
نوشتهٔ بعدی
طراحی نورپردازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up