جذابیت نورها در نورپردازی رنگی

بدون دیدگاه
مقالات
جذابیت نورها در نورپردازی رنگی

عمده جذابیت مکان های تفریحی به خاطر نورپردازی رنگی شان است .در نورپردازی رنگی باید به رنگ ، شدت نور و زاویه تابش توجه زیادی داشت به گونه ای که نورپردازی رنگی به گونه ای باشد که ما را به آرامش نزدیک کند . جهت مشاوره برای انتخاب رنگ مناسب می توانید از پایارسا الکترونیک مجری نورپردازی شهری مشاوره دریافت کنید .در نورپردازی رنگی معمولا رنگ ها بر اساس سلیقه مشتری و نوع آن مکان انتخاب می شوند .

استفاده از رنگ های نور در نورپردازی

نور پردازی رنگی در بعضی مکان های خاص می تواند کاربرد زیادی داشته باشد به طور مثال در تونل ها و زیر گذر که جذابیتی برای افراد ندارند نورپردازی رنگی می تواند حس ایمنی و امنیت از آن محیط در افراد به وجود آورد . در نورپردازی رنگی باید از رنگ ها به طرز صحیحی بدون این که به شخصیت محیط آسیبی وارد شود استفاده کرد . هم چنین از رنگ ها می توان برای پشتیبانی از یک طرح فضایی در معماری استفاده کرد .

در نورپردازی رنگی دو عامل در درجه اول اهمیت دارند . اولین عامل رنگ نور است  . همان طور که می دانید رنگ نور به رنگی گفته می شود که از یک منبع نور منتشر می شود و در هر رنگی سه رنگ اصلی سبز ، آبی و قرمز وجود دارد . دومین عامل رنگ بدنه است . رنگ بدنه حاصل از نور تابشی و خاصیت ویژه جذب در سطوح است .

سه محرک نور بدنه تنها در ترکیب با نوع نوری که با اون روشن شده قابل تشخیص است . در نورپردازی دیوارها یا اجسام رنگی، اثر متقابل رنگ نور و رنگ بدنه اهمیت زیادی دارد . این اثر متقابل، اساس ترکیب رنگ کاهشی است .

در طراحی نورپردازی رنگی سه رنگ قرمز ، آبی ، سفید کاربرد زیادی دارند . البته بعضی تکنولوژی ها و شرکت ها رنگ زرد را نیز جزء رنگ اصلی دانسته اند . در صنعت نورپردازی معمولا این رنگ ها باهم ترکیب می شوند و رنگ های دیگری را به وجود می آورند .

بازتاب نورها روی هر جسم رنگ اون جسم رو به ما نشان می دهند برای بهتر دیده شدن اجسام ما باید میزان نور مورد نیاز به آن ها بدیم . هنگام انتخاب رنگ برای نورپردازی رنگی نباید سلیقه شخصی را در نظر گرفت . باید به اصول نورپردازی توجه کرد و رنگی را انتخاب کرد که به محیط آرامش بدهد .

به طور مثال در نورپردازی ساختمان ممکن است فرد رنگ آفتابی یا مهتابی دوست داشته باشد اما باید اورا مجاب کرد که از رنگی استفاده کند که آرامش بخش باشد . در نورپردازی هتل ها معمولا از رنگ های طبیعی استفاده می شود به همین دلیل آرامش بخش است .در نورپردازی انسان محور برای نمای ساختمون ما وقتی سنگ سفید داریم نباید از رنگ سفید استفاده کنیم.

در نورپردازی سالن های ورزشی معمولا از رنگ های از رنگ 6000 یا 20000 مهتابی استفاده می کنند زیرا این رنگ دقت کار را بالا می برد . در محیط های کاری معمولا از رنگ مهتابی خالص استفاده می کنند زیرا این رنگ فرد را هوشیار نگه می دارد. در محیط های اداری نباید از دو نور آفتابی و مهتابی در کنار هم استفاده کرد .

در محیطهای صنعتی که کار با دستگاه ها نیاز به دقت بالاداردباید از نورسفید کاملا سرد با طول موج 9000 تا 12000استفاده شود زیرا این نورها هوشیاری تکنسین را بالا نگه می دارد . طراح نورپردازی رنگی ضمن احترام به سلیقه مشتری سیستم نورپردازی را اصولی طراحی می کند .

اهمیت رنگ های نور در نورپردازی رنگی

رنگ های نور در نورپردازی به خصوص نورپردازی مناظر و فضاهای شهری اهمیت زیادی دارد . می توان گفت ما در حال نقاشی در بوم آسمان شب هستیم به همین دلیل رعایت کلیه موارد مربوط به نقاشی و هنر ترکیب رنگ در این نوع نورپردازی اهمیت زیادی دارد  و می تواند موجب ماندگاری اثر و ایجاد آرامش و امنیت در فضا شود .

رامفورد در سال ۱۷۹۷ در روزنامه “نیکلسون” ادعا کرد که نورهای رنگی در صورتی هماهنگ هستند که پس از مخلوط شدن، نور سفید تولید کنند .در کل می توان گفت مجموعه ای از رنگ ها زمانی زمانی هماهنگ نامیده می شوند که از چند رنگ خویشاوند و یا از چند رنگ مختلف با درجه تیره روشنی یکسان حاصل شده باشند.

امروزه با ورود لامپ های LED  و قابلیت آن در تولید رنگ های مختلف ، از رنگ برای نورپردازی استفاده زیادی می شود که برای استفاده در محیط شبانه باید به کیفیت آن توجه زیادی کرد .

ترکیب رنگ ها در نورپردازی دکوراسیون

رنگ ظاهری یک جسم، بسته به اینکه چه بازتابی از نور تابیده شده برآن دارد، متفاوت است. مثلا دلیل قرمز بودن سیب این است که سیب ، رنگ قرمز موجود در طیف رنگی نور را بازتاب داده و بقیه نورها را جذب می کند.

بنابراین به نظر قرمز می رسد اما اگر از فیلتری در مسیر نور استفاده شود که رنگ قرمز را عبور ندهد،سیب فقط مقداری کمی نور را باز می تاباند، بنابراین تاریک به نظر می رسد در واقع نور می تواند آرایش رنگ اجسام را تغییر دهد .

جالب است بدانید همه نور ها مثل هم نیستند و در حالی که ظاهر یکسانی دارند، از نظر آرایش رنگی باهم دیگر متفاوت اند به همین خاطر ر ظاهر رنگی اشیا در نور اول صبح یا در سایه فرق می کند.

این که ما رنگ ها را چگونه می بینیم به دو عامل بستگی دارد :1-نوری که جسم جذب می کند . به طور مثال سیاه تمام رنگ ها را جذب می کند اما سفید هیچ نوری جذب نمی کند . 2-تأثیر منبع نوری . همان طور که گفته شد نور خورشید در طول روز تغییر می کند و بسته به جهت و محل قرار گیری فضا ، متفاوت می شود. نورهای مصنوعی نیز بسته به نوع سیستم نوری لامپ، تغییر می کنند.

نکات مهم در انتخاب رنگ

مناطقی که بیشتر اوقات هوا سرد و بارانی است رنگ ها کدر و مات به نظر می رسند اما مناطقی که آب و هوای آن ها گرم و خشک است رنگ ها درخشان تر و شفاف ترخواهند بود بنابراین رنگ آبی در این دو محیط می تواند ظاهری متفاوت داشته باشد . رنگ سفید در نور کم به نظر خاکستری  می رسد بنابراین اگر اتاق گرفته و تاریکی دارید، رنگ کردن دیوارها با سفید کمکی به شما نخواهد کرد .

قبل از رنگ آمیزی اتاق ، ببینید که در چه ساعاتی از روز از آن استفاده می کنید. پس رنگ را با آن نور (طبیعی یا مصنوعی) تنظیم کنید. بسته به اینکه نورهای مصنوعی شما چه تن هایی را ایجاد می کنند، از رنگ های سرد و گرم استفاده کنید. مثلا اگر از چراغ های هالوژن یا تنگستن معمولی استفاده می کنید، با توجه به تن های گرم ایجاد شده ،رنگ های گرم و در صورت استفاده از نور سفید لامپ های فلورسنت ، رنگهای سرددر فضا درخشنده تر و جذاب تر به نظر خواهند رسید.

در نور طبیعی روز بسته به جهت اتاق و پرنور یا تاریک بودن آن رنگ مطلوب را انتخاب کنید.برای محل های کار، آشپزخانه و حمام می توانید از نورهای سفید و برای اتاق های نشیمن و خواب برای القای حس های گرم و صمیمی نورهایی با تن های گرم به کار ببرید.

رنگ ها بعد از خشک شدن تیره تر به نظر می رسند. برای اینکه نتیجه کار را زودتر ببینید به جای گذاشتن رنگ روی دیوار، مقادیری رنگ را روی کاغذ سفید عایق رطوبت گذاشته و صبر کنید تا کاملا خشک شود.لامپ های هالوژن رنگ های واقعی تری را نسبت به لامپ های تنگستن معمولی به نمایش می گذارند.

رنگ های خنثی با خلوص پایین (خیلی کمتر) در نور زیاد یا نورهای مصنوعی شب بسیار محو و کم رنگ به نظر می رسند. سعی کنید از رنگهای درخشان تر و با خلوص بیشتری استفاده کنید.رنگ های که دارای بافت هستند یا دیوارهای بافت دار باعث تیره تر به نظر رسیدن رنگ می شوند.

رنگ های روشن و شفاف مثل زرد روشن ، نور بیشتری را انعکاس می دهند و باعث تحریک بیش از حد سلول های بینایی شده و موجب تحریک و ایجاد تنش در ما می شود. بنابراین در اتاق کودکان یا فضاهای که نیاز به آرامش بیشتری داریم، استفاده از این رنگها توصیه نمی شود.روی مربع های کوچک رنگهای دلخواه را قرار داده و در طول روز در اتاق جابه جا کنید. تغییرات آن را ببینید.

از آن جایی که به طور معمول بعد از تکمیل رنگ، نورها نصب و تنظیم می شوند ، قبل از قرار دادن رنگ ها روی دیوار مربع های رنگی خود را در مقابل نورهای مصنوعی که دوست داریدیا بعدا از آنها استفاده خواهید کرد، قرار داده و به تغییرات آن توجه کنید. در این مرحله می توانید از یک تکنیسین برق نیز کمک بگیرید.

به خاطر داشته باشید که معمولا در بعضی از مواقع روز، نورها طبیعی و مصنوعی هم زمان استفاده می شوند. مثل غروب های طولانی آفتاب در تابستان. لامپها را در طول روز روشن کنید و تفاوت رنگ ها را با حضور هر دو نوع نور تجربه کنید.دیوارهای بسیار روشن، رنگ های تند موکت یا کف پوش ها را انعکاس می دهند. مثلا یک موکت آبی روشن به دیوار سفید تن آبی می دهد.

مفهوم رنگ ها درنورپردازی

هر رنگ می تواند مفهموم خاصی را به مخاطب القا کند . قرمز رنگی شدیدا احساسی است زیرا یاد آور خون و آتش است . قرمز سوخت و ساز بدن را بالا می برد ، سرعت تنفس را افزایش می دهد و فشار خون را زیاد می کند . قرمز باعث جلب توج می شود و سطوح و تصاویر را به طرف پیش زمینه می آورد .

نارنجی : رنگ نارنجی انرژی رنگ قرمز و شادی رنگ زرد را به همراه دارد. برای انسان یادآور زبانه آتش است و احساس گرمابه او می دهد . نارنجی، تولید اکسیژن را  در مغز را بالا می برد و باعث تحریک فعالیت‌های ذهنی می‌شود.

نارنجی می‌تواند برای جلوه بخشیدن به عناصر مهمی از طراحی به کار گرفته‌شود. همچنین می‌تواند تولید اثر متقابل نماید زیرا به عنوان رنگ گرم به کار گرفته می‌شود.

زرد : رنگ زرد رنگی از تابش آفتاب است و باعث تولید انرژی در عضلات می شود . زرد می تواند اثر آشفتگی به همراه داشته باشد و برای برجسته کردن و جلوه بخشیدن به اثر می توان از آن استفاده کرد . رنگ زرد یک رنگ ناپایدار است .

سبز : سبز رنگ طبیعت است و آرام بخش ترین رنگ برای چشم انسان است . رنگ زرد می تواند باعث بهبود بینایی فرد گردد . بیشترین حساسیت را چشم بشر در محدوده رنگ سبز تا زرد دارد  .

آبی :رنگ آبی رنگ آسمان ودریا است و اغلب با ژرفا و پایداری پیوند یافته است . رنگ آبی می تواند نتایج سودمندی روی ذهن و بدن فرد ایجاد کند . رنگ آبی سوخت و ساز بدن را آرام می کند و حس آرامش در فرد به وجود می آورد . نیلی یا آبی تیره با دانش، قدرت، راستی و وقار پیوند یافته‌است. به طور اساسی تجربه ما از آب مثبت است.

بنفش : رنگ بنفش از پایداری رنگ آبی و انرژی رنگ قرمز تشکیل می شود . بنفش با خرد و دانش، بزرگی، استقلال، خلاقیت، راز و جادو پیوند یافته است. تقریبا 75 درصد افراد در سنین پایینتر از نوجوانی رنگ بنفش را به همه رنگ‌ها ترجیح می‌دهند.

نوشتهٔ پیشین
ویدئو مپینگ برج آزادی به مناسبت نیمه شعبان
نوشتهٔ بعدی
نورپردازی به کمک فیبرنوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up