ریسه های LED

بدون دیدگاه
مقالات
فروش ریسه های ال ای دی در اصفهان

ریسه های LED دسته ای از ادوات و تجهیزات نورپردازی هستند که دارای ویژگی های مشترکی بوده و آن ساخته شدن به صورت طولی و انعطاف پذیری آن هاست. اصطلاح ریسه به همین منظور برای این دسته از محصولات به کار می رود. فروش ریسه های ال ای دی در اصفهان در شرکت پایا رسا الکترونیک نیز انجام می شود.

انواع ریسه های LED

ریسه های ال ای دی از جنبه ی ولتاژ کاری 2 نوع هستند:

  1. ریسه های ولتاژ بالا (220 ولت AC)
  2. ریسه های ولتاژ پایین (12 یا 5 ولت DC)

ریسه های ال ای دی از لحاظ قابلیت تغییر نور شامل موارد زیر هستند:

  1. ریسه های رنگ ثابت
  2. ریسه های رنگ متغیر در کل طول ریسه
  3. ریسه های رنگ متغیر به صورت پیکسلی (جزء به جزء) انیمیشن پذیر

ترکیبی از دسته بندی های فوق طیف وسیعی از محصولات ریسه ی LED را ایجاد کرده است؛ که در ادامه به تفصیل شرح داده خواهند شد.

ریسه های رنگ متغیر به صورت پیکسلی (جزء به جزء) انیمیشن پذیر

ریسه های LED با توجه به نوع LED، اووال (Oval) یا SMD بودن و بستر قرار گرفتن LED ها بر روی آن به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. کریسمسی (سوزنی)
  2. استریپ (Strip)

ریسه های کریسمسی (سوزنی)

در ریسه های کریسمسی (سوزنی) به دلیل آن که LED های به کار رفته از نوع اووال هستند،به صورت طولی و انعطاف پذیر با سیم امکان پذیر می باشد؛ که قابلیت پیچ و خم دادن به آن را به طرز چشمگیری بالا می برد. اما از طرفی به دلیل نوع ال ای دی و چرخش ریسه به هنگام نصب بر روی مکان مورد نظر، زاویه ی پخش نور و دید بیننده نسبت به آن متغیر بوده و شدت نور مشاهده شده غیرهمگن و کمتر از ریسه های نوع SMD می باشد.

ریسه های کریسمسی (سوزنی)

ریسه های استریپ (Strip)

در ریسه های نوع SMD ،LED های به کار رفته از نوع SMD می باشد. در الکترونیک، قطعات SMD به قطعاتی گفته می شود که پایه های آن ها به صورت تیز و سوزنی نبوده و بر روی بورد لحیم می شوند. بنابراین، در ریسه های SMD، برای اتصال LEDها به یک دیگر از بستری به نام استریپ (Strip) استفاده می شود که در واقع نوعی بورد مدار چاپی PCB بسیار نازک و انعطاف پذیر هستند.

چنان چه ریسه های SMD بدون روکش تولید شوند دارای درجه حفاظتی خاصی نبوده و IP20 محسوب می شوند. اما در بازار روکش های سیلیکونی همراه با نخ موجود هستند که در صورت نیاز مصرف کننده امکان قرارگیری ریسه درون آن به راحتی وجود دارد. ریسه های دارای روکش سیلیکونی دارای درجه ی حفاظتی IP67 بوده و به راحتی در محیط های باز و نه شناور در آب قابل استفاده هستند.

هر چند با آب بندی مناسب در ابتدا و انتهای ریسه امکان استفاده در آب نیز برای این نوع ریسه ها فراهم می شود. البته برای حفاظت جانی استفاده از محصولات 220 ولت غرق در آب ممنوع می باشد و تنها محصولات ولتاژ پایین با حفظ شرایط مناسب آب بندی جایز است.

ریسه های استریپ (Strip)

ریسه های SMD تنوع بالایی از لحاظ ولتاژ کاری و کنترل پذیری دارند. ریسه های LED-SMD در ولتاژهای کاری زیر ساخته می شوند.

  • 220 ولت AC
  • 12 و 5 ولت DC

ریسه های ولتاژ بالا (220 ولت AC)

ریسه های SMD 220 ولت به صورت رنگ ثابت در طیف های رنگی مختلف و نیز RGB ساخته می شوند؛ در نوع RGB به کمک کنترلر ابتدای ریسه امکان تغییر نور و ترکیب آن ها در سر تا سر ریسه وجود دارد اما نمی توان بخشی از ریسه را مثلاً سبز و بخش دیگری را آبی روشن نمود.

سایز LEDهای SMD به کار رفته در ریسه های 220 ولت و روش نامگذاری آن ها بر این اساس، به شرح زیر است:

  • ریسه های  3014 (خوانده می شود سی – چهارده): یعنی LED به صورت مستطیلی با ابعاد 0/3 میلی متر در 4/1 میلی متر
  • ریسه های 5730 (خوانده می شود پنجاه و هفت – سی): یعنی LED به صورت مستطیلی با ابعاد 7/5 میلی متر در 0/3 میلی متر
  • ریسه های 5050 (خوانده می شود پنجاه – پنجاه): یعنی LED به صورت مربعی با ابعاد 0/5 میلی متر در 0/5 میلی متر

نحوه ی چینش و تراکم ال ای دی ها بر روی استریپ انواع مختلفی از محصولات را ایجاد کرده است. مثلاً در مدل 5730، چنان چه:

  1. LEDها به صورت پشت سرهم در یک ردیف لحیم شوند، اصطلاحاً 5730 تک لاین
  2. و در صورتی که به صورت جفتی_مورّب قرار گیرند، 5730 دو لاین نامگذاری می شوند.

نوارهای ال ای دی 220 ولت اس ام دی (SMD)

معایب ریسه های 220 ولت

از معایب ریسه های 220 ولت آن است که نویزها و نوسانات برق شهر مستقیماً به ریسه و LED ها منتقل شده و عمر آن ها را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.

مزایای ریسه های 220 ولت

در ریسه های 220 ولت به دلیل آن که توان مصرفی با ولتاژ 220 ولت ایجاد می شود جریان بسیار اندکی از ریسه عبور کرده و بنابراین، این نوع ریسه ها را به راحتی بدون اضافه کردن سیم و تقویت ولتاژ می توان در متراژهای بالا استفاده کرد. علاوه بر آن ضخامت سیم انتقال الکتریسیته در این نوع ریسه ها ضخیم است و افت ولتاژ بسیار نامحسوسی روی خط ایجاد می شود.

ریسه های ولتاژ پایین 5 و 12 ولت DC

اما در ریسه های ولتاژ پایین علاوه بر آن که توان الکتریکی با ولتاژ 12 یا 5 ولت ایجاد می شود و بنابراین با تعداد ال ای دی یکسان به کار رفته نسبت به 220 ولت دارای افت ولتاژ چشمگیری هستند، به دلیل نازک بودن PCB استریپ مسیر عبور جریان الکتریکی تنگ تر بوده و افت ولتاژ بیشتری ایجاد می شود.

ریسه های ولتاژ پایین دارای تنوع بیشتری هستند. این نوع ریسه ها اغلب با ولتاژ کاری 12 ولت تولید شده و سایز LEDهای SMD به کار رفته درآن ها، 5050 یعنی 0/5 میلی متر در 0/5 میلی متر است. تعداد ال ای دی در هر متر از این ریسه ها، تراکم آن ها را مشخص می کند.

ریسه ی تراکم 30: چنان چه در هر متر 30 عدد ال ای دی قرار داده شده باشد، ریسه ی تراکم 30 نامیده می شود.

 ریسه ی تراکم 60: چنان چه در هر متر 60 عدد ال ای دی گنجانده شده باشد، ریسه ی تراکم 60 نامیده می شود.

همچنین، روکش دار نبودن یا بودن آن ها به ترتیب با IP20 و IP67 نامگذاری می شود. این نوع ریسه ها نیز در رنگ های ثابت مختلف و RGB به صورت متغیر در کل طول ریسه در بازار عرضه می شوند.

ریسه های WS

در مدل های پیشرفته تر دسته ای از ریسه های ولتاژ پایین تولید شده اند که خانواده ی آدرس پذیر با نام WS شناخته می شوند. البته مدل های دیگری با ویژگی های مشابه به بازار عرضه شده اند اما تنها نوع WS از استانداردهای لازم مورد تأیید برخوردار است. ریسه های WS شامل:

  • WS2811
  • WS2812 
  • WS2813

هستند که در ادامه ویژگی های هر یک شرح داده خواهند شد.

ریسه های WS2811

در این نوع ریسه ها هر 3 عدد LED به یک آی سی WS2811 متصل شده است. این آی سی علاوه بر کنترل تعیین نور این 3 LED، که سبز، قرمز، آبی یا ترکیبی از آن هاست شدت آن را نیز کنترل می نماید. همچنین، توسط مدارات داخلی خود کنترل جریان LEDها را عهده دار می شود تا عمر آن ها را بالاتر ببرد.

در ریسه های WS2811، اطلاعات کل ریسه توسط کنترلر اصلی که ابتدای ریسه قرار می گیرد توسط پیکسل اول دریافت می شود. این پیکسل اطلاعات مربوط به خود را برداشته و بر اساس آن LEDهای متصل به خود را کنترل می کند و مابقی آرایه را به آی سی بعدی انتقال می دهد. این روند تا پیکسل آخر به صورت “سری” ادامه می یابد. در صورت خرابی هر پیکسل، مابقی ریسه دچار اختلال شده و خاموش می ماند.

ریسه های WS2811

ریسه های WS2812 و WS2813

برای رفع دو محدودیت ریسه های WS2811 که یکی 3 ال ای دی بودن هر پیکسل است و کیفیت طرح گرافیکی خروجی را پایین می آورد (مشابه تعداد پیکسل های به کار رفته در صفحه نمایش تلویزیون که هر چه بیشتر باشد کیفیت تصویر بهتری ایجاد می کند) و هچنین قطع جریان دیتا در صورت خرابی یک پیکسل نوع جدید WS2812 و WS2813 به بازار عرضه شد.

در ریسه های WS2812 که ولتاژ کاری آن ها 5 ولت DC است، هر پیکسل یک LED بوده و به دلیل ساخته شده آی سی داخل ال ای دی، اصطاحاً   Built-in IC نامگذاری شده اند. 5 ولت بودن ولتاژ کاری این نوع ریسه ها به همین دلیل است. بنابراین، محدودیت پایین بودن کیفیت گرافیکی WS2811 با ساخته شدن مدل WS2812 برطرف شده است. اما همچنان به دلیل سری بودن دیتا در صورت قطع شدن یک پیکسل ادامه ی مسیر دچار خاموشی خواهد شد.

برای رفع این مشکل، سری WS2813 به بازار عرضه شد که مشکلات دو مدل قبلی را به کلی برطرف نموده است. در صورت قطع شدن یک پیکسل به دلیل وجود سیم جداگانه ی دیتا، بقیه ی ریسه تحت تأثیر قرار نمی گیرد. این نوع ریسه ها نیز با ولتاژ 5 ولت DC کار می کنند.

شایان ذکر است تمامی انواع ریسه های WS در تراکم 30 و 60 به بازار عرضه می شوند.

ریسه های 12 و 5 ولت SMD

تفاوت بین ریسه های کریسمسی (سوزنی) و ریسه های استریپ (Strip)

ریسه های سوزنی به دلیل استفاده از ال ای دی های اووال دارای حرارت چندانی نمی باشند اما وقتی بحث از ریسه های SMD می باشد به دلیل تکنولوژی بالای به کار رفته در آن ها که خروجی نور بالاتر و توان بیشتری را نتیجه داده است، بحث دمپ حرارتی مهم می شود.

تفاوت بین ریسه های کریسمسی (سوزنی) و ریسه های استریپ (Strip)

فروش ریسه های ال ای دی در اصفهان

لیست و انواع ریسه های ال ای دی که توسط مجموعه پایا رسا در اصفهان ارائه می گردد را می توانید از بخش  ادوات نورپردازی ملاحضه کنید. در صورتی که در شهر اصفهان هستید می توانید با هماهنگی قبلی و با مراجعه حضوری نسبت به خرید انواع ادوات نورپردازی برای طراحی نورپردازی از جمله ریسه های led اقدام کنید.

در آخر

در این مقاله، همه آن چه که باید در مورد ریسه های ال ای دی بدانید، شرح داده شد.  ریسه های ال ای دی (LED) یک صفحه مدار انعطاف پذیر است که با لامپ های کوچک ساطع کننده نور و معمولاً با پشتی چسبنده پوشانده شده است. آن ها عمدتا برای نور نقطه ای، نور پس زمینه و نورپردازی گسترده در اشکال مختلف استفاده می شوند. شرکت پایا رسا الکترونیک مجری ویدئو مپینگ در سراسر کشور یکی از بهترین شرکتهایی است که فروش ریسه های ال ای دی در اصفهان را انجام می دهند.

نوشتهٔ پیشین
روشنایی شهر به قیمت سلامتی
نوشتهٔ بعدی
مشخصات سازه های نورپردازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up