نورپردازی مجسمه های شهری

بدون دیدگاه
مقالات
lighting-urban-sculptures

امروزه یکی از مشکلات اساسی که در زمینه نورپردازی شهری وجود دارد نبود تفکر سالم در زمینه نورپردازی مجسمه های شهری است  به گونه ی ای که اغلب تفکر درستی در پشت آن ها نیست و از نور پردازی های اشباه گذشته تقلید می شود . در ادامه قصد داریم شما را با اصول درست نور پردازی تندیس های شهری آشنا کنیم

اصول نورپردازی مجسمه های شهری

  1. یکی از مهم ترین اصول در نورپردازی مجسمه های شهری تعیین محل قرار دادن پرژکتور است . اگر مجسمه از تمام زوایا قابل دیدن باشد به بیش از یک پرژکتور برای روشن کردن نیاز دارد .
  2. اگر مجسمه در مقابل یک دیوار از سطح قرار داده شده است باید نور را در پشت مجسمه بچرخانید تا یک سایه یا شب در مقابل پس زمینه ایجاد شود .با این تکنیک می توانید به تشریح شکل کلی مجسمه بپردازید .
  3. در نورپردازی طبیعی جهت نور از آسمان به سمت موضوع است بنابراین در نور پردازی یک مجسمه طبیعی نباید از نوردفنی به عنوان نور اصلی استفاده شود. چنان چه مجبور به استفاده از آن هستید سعی کنید باخطای دید جهت تابش نور را مخفی نگه دارید .نور پردازی مجسمه باید به گونه ای باشد که انگار از سمت آسمان به مجسمه نور تابیده است .
  4. مجسمه ها نماینده یک شخص یا شیء نیستند بلکه نماینده یک اعتقاد یا شخصیت بزرگ معنوی تاریخی هستند بنابراین در نورپردازی مجسمه ها باید دقت زیادی به کار برد . رنگ ها باید به گونه ای انتخاب شوند که مفهوم را به درستی به مخاطب القا کنند .
  5. می توانید با ارائه روشنایی کافی (کمتر از روشنایی تابانده شده از جلو به مجسمه )به پس زمینه یک تضاد قوی بین پس زمینه و مجسمه ایجاد کنید .

نمونه های نور پردازی مجسمه های شهری

عکس زیر نورپردازی یک مجسمه توسط شرکت فیلیپس را نشان می دهد . همان طور که مشاهده می کنید نورپردازی مجسمه به گونه ای است که فرد هنگام دیدن آن تصور می کند از آسمان به مجسمه نور تابیده شده است و انگار فرد تیرانداز هدفی نورانی را نشانه گرفته است . هنگام دیدن مجسمه چشمان فرد ناخودآگاه به سمت بالا هدایت می شود و این اثر یک اثر الهی و باشکوه است .

نورپردازی مجسمه های شهری

عکس زیر مجسمه Emptyful  را نشان می دهد . نورپردازی این مجسمه به گونه ای است که توانسته است آن را به اثری ویژه در کانادا تبدیل کند. این مجسمه توسط هنرمندی به نام بیل پیچت طراحی و ساخته شده است . کریس پکار و شرکت لومن پلاس در طراحی این مجسمه شرکت داشتند . او توانست این مجسمه شهری را با  بلندای ۱۰.۵ و عرض ۹.۵ متردر میدان کتابخانه میلنیوم کانادا بنا نهد .

نورپردازی مجسمه های شهری

پچت در رابطه با ساخت مجسمه شهری Emptyful می گوید: در ساخت این اثر از نورپردازی خاصی استفاده شده است. نورپردازی این مجسمه ظریف، محتاطانه و در عین حال قدرتمند است. لذا ما از شرکت لومن پلاس در این پروسه کمک خواستیم و توانستیم شعاع­ های نورانی را با انعطاف پذیری خاصی طراحی کنیم. در مجموع ۲۸ نورافکن ال ای دی با رنگ های متغیر در هر طرف جای داده شدند که نیمی از آن ها در قسمت بالایی برای ایجاد فضایی مه آلود و نیمی دیگر به منظور تجسم پرده آبشار مانندی که به داخل این ظرف ۵۰۰ گالنی سرازیر می­ شد، قرار گرفتند.

نوشتهٔ پیشین
گزارش نمایشگاه صنعت برق ایران – تهران آبان 1398
نوشتهٔ بعدی
تأثیر نور بر روان و سلامت انسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up