چهار عامل مؤثر در یک پروژه ویدیو مپینگ

بدون دیدگاه
مقالات
ویدئو مپینگ و چهار عامل تأثیر گذار

1. انتخاب محل اجرا :
شرکت پایا رسا الکترونیک به عنوان مجری تخصصی ساخت و اجرای ویدیو مپینگ در اصفهان می باشد که در نخستین گام در یک پروژه ویدیو مپینگ، پس از انتخاب محل اجرا و سطح مورد نظر جهت نگاشت نور مطالعات و تحقیقات میدانی را آغاز می کند. همان گونه که ذکر شد در انتخاب این سطح هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.

تمامی سطوح طبیعی (مانند کوه، درخت و …)، ساختمانی (کلاسیک، تاریخی، مدرن و …) با هر نوع مصالح، سطوح پیچیده صنعتی (دستگاه ها، خودرو و …) یا هر گونه المان فیزیکی دیگر قابلیت این را دارند که توسط ویدیو مپینگ به گونه ای جذاب نورپردازی شوند.

پر واضح است که با توجه به سطح مورد نظر، پیچیدگی های ساخت انیمیشن، اجرا و برنامه ریزی سخت افزار، متغیر خواهد بود. مثلا دشواری اجرای مپینگ بر روی یک سطح طبیعی مانند کوه، با اجرا بروی یک ساختمان قابل قیاس نیست.
طبق تجربه های شرکت پایارساالکترونیک عواملی که پس از انتخاب مکان و سطح در ویدیو مپینگ دخالت دارند و مربوط به فضای اطراف هستند عبارتند از : آلودگی نوری محیط، آلودگی صوتی محیط، فاصله افقی تا سطح تحت نگاشت و از همه مهمتر ابعاد آن سطح.
تمامی موارد ذکر شده نقش مستقیم در تعیین سخت افزار مناسب جهت اجرا و قیمت نهایی پروژه خواهند داشت.

2. سخت افزار :
1-2 ویدیو پروژکتور :
شرکت پایا رسا الکترونیک با در نظر گرفتن کلیه عوامل فوق و اینکه اجرا در مقیاس های بزرگ شهری خواهد بود، طیف ویدیو پروژکتورهای مناسب را بررسی و مطالعه نموده طبق این تحقیقات ویدیو پروژکتورهای مناسب اجرا به چند مدل، محدود می گردد.
بهترین و با کیفیت ترین دستگاه ها، ساخت شرکت آمریکایی-کانادایی Christie بوده که به علت عدم واردات از مجاری قانونی، بسیار گران قیمت هستند و خدمات پس از فروش ضعیفی دارند.
گزینه بعدی ویدیو پروژکتورهای Panasonic ژاپن بوده که کیفیت بسیار خوب، قیمت منطقی و خدمات پس از فروش مناسبی دارند.
سری K از این برند، اختصاصا جهت این گونه مصارف ساخته شده است. دستگاه PT-EX12K با لامپ تصویر دارای شار نوری 13000 لومن برای محیط های شهری با قابلیت نسبی کنترل نور اطراف مناسب است. در صورتی که نور فضای اطراف آنچنان قابل کنترل نباشد، دستگاه PT-EX16K با لامپ تصویر دارای شار نوری 16000 لومن کاربرد دارد.
مورد قابل ذکر بعدی اینکه در صورت نبود فاصله ی کافی افقی (حدودا 70 متر) از سطح تحت مپ، دو راه پیش رو قرار دارد :
الف) استفاده از فضاهای مجاور در صورت دریافت مجوز از مالک جهت برپایی دستگاه ها.
ب) استفاده از لنزهای خاص برای تابانیدن نور ویدیو پروژکتور با زاویه بیشتر.

عوامل مؤثر در ویدیو مپینگ

2 -2 سیستم صوتی :

پر واضح است که یک پروژه ویدیو مپینگ بدون صوت و صداگذاری مناسب همان پروژه ناقص خواهد بود.استفاده از یک سیستم صوتی با توان کافی به گونه­ای که نه برای مخاطب آزاردهنده و نه فاقد صدای کافی باشد، یکی از عوامل جذابیت اجراست. این سیستم بسته به فضای اطراف، حجم المان­های طبیعی و مصنوعی محیطی و آلودگی صوتی انتخاب می­شود. در حالت پایه 2 عدد باند با توان جمعا 350 وات (حدودی) همراه با یک دستگاه میکسر صوت مورد نیاز است.

3-2 رایانه:

رایانه (های) مورد استفاده باید توانایی گرافیکی لازم جهت اجرای انیمیشن های نسبتاً سنگین را داشته باشد. همچنین باید پیش بینی شود که ممکن است بیش از 1 دستگاه ( گاهی تا 6 دستگاه) ویدیو پروژکتور هم لازم است به 1 رایانه متصل شود.

4-2 تجهیزات نصب و برپایی سخت افزار( میز و پایه):

جهت نصب ایمن و پایدار سخت افزار ویدیویی و صوتی پس از برآورد تعداد دستگاه ها، نیاز به میز و پایه های خاصی برای قرار گیری آن ها خواهیم داشت.(وزن دستگاه 12k حدود 30 کیلوگرم و 16k حدود 50 کیلو گرم است).

پایه های مورد نظر بر حسب این که اجرا موقت یا دائم است برپا می شوند. بدیهی است پایه هایی که به منظور اجرای دائم در نظر گرفته می شوند می بایست آب بند، ضد سرقت، در ارتفاع بالا و با محافظ هایی خاص برای عدم نفوذ گرد و غبار و .. ساخته شوند. از این رو قیمت ثابتی نمی توان متصور بود.

پایه های مربوط به اجرای موقت آن چنان خاص نبوده و بیشتر باید تحمل وزن بالای دستگاه ها را داشته باشند چرا که در انتهای هر شب اجرا سخت افزار جمع آوری شده و مجددا در شب های بعد برپا می شود.

لازم به ذکر است که شرکت پایا رسا الکترونیک در تمامی مراحل خرید سخت افزار و تجهیزات نقش مشاور را داشته، منفعت مالی شامل حال این شرکت نخواهد شد و نظر نهایی مبنی بر خرید یا اجاره هر کدام از دستگاه ها را کارفرمای محترم اعلام خواهد نمود.

  1. انیمیشن:

پس از تعیین محل نگاشت و انتخاب دستگاه ها مراحل ساخت انیمیشن آغاز و به طور کلی به بخش های زیر تقسیم می شود:

1-3 جانمایی ویدیو پروژکتور(ها):

بسته به ابعاد سطح مورد نظر، تعداد ویدیو پروژکتور ها و محل قرارگیری آن ها با استفاده از نرم افزار مشخص می شود.( همانگونه که ذکر شد هر دستگاه تقریباً یک سطح10*30 متر افقی را پوشش می دهد). بهترین شرایط قرارگیری دستگاه ها برای اینکه بیشترین سطح را با بهترین نور تحت پوشش قرار دهد تقریباً وسط و رو به روی سطح است.( با فاصله ی حدود 70 متر)

2-3 عکاسی و تصویر برداری:

پس از جانمایی ویدیو پروژکتور(ها) ، عکاسی و تصویر برداری کاملاً دقیق از محل(های) تعیین شده توسط تیم فنی و متخصص شرکت پایا رسا الکترونیک آغاز می شود که انیمیشن بر روی همین تصاویر ساخته خواهد شد.

3-3 ارائه سناریو:

هم زمان با جانمایی و تصویر برداری از محل اجرا، سناریویی توسط تیم هنری و گرافیک شرکت پایا رسا آماده و به کارفرما ارائه می شود. عوامل دخیل در این سناریو مدت زمان انیمیشن، محل اجرای ویدیو مپینگ، شرایط جغرافیایی، سیاسی، مذهبی، اقلیمی، طبیعی و … منطقه، صنایع دستی و فرهنگ، مناسبت ملی یا مذهبی و بسیاری شرایط دیگر هستند که به دقت و با مطالعه توسط تیم یاد شده در ساخت انیمیشن مد نظر قرار می گیرند.

4-3 ساخت انیمیشن:

با لحاظ کردن نظرات کارفرما سناریو طی 2 تا 3 مرحله تغییرات، نهایی شده و تیم گرافیک شرکت پایا رسا الکترونیک آماده ی ساخت انیمیشن می شوند. پس از هر مرحله (به نسبت تعداد دقایق) انیمیشن ساخته شده مورد بازبینی کارفرما قرار می گیرد تا احیاناً تغییرات جزئی صورت گیرد. مراحل ساخت انیمیشن کاملاً به مانند ساخت یک فیلم سینمایی کوتاه بوده و تمامی مشخصات یک فیلم را داراست.

عوامل تأثیر گذاردر ویدیو مپینگهمان گونه که قبلا نیز اشاره شد، مجموعه ای از افکت های 2 و 3 بعدی، معرفی سازه ( یا هر سطح دیگر) تحت مپ، معرفی فرهنگ و اقلیم منطقه( شهر یا …) و مواردی از این دست در ترکیب با هنر و معماری و ساخت سازه تحت مپ شاکله ی اصلی انیمیشن خواهد بود.

در نهایت با تایید انیمیشن، توسط کارفرما تدوین نهایی، صورت گرفته و رندر کلی که حداقل 5 روز طول می کشد ( با توجه به رزولوشن ویدیو پروژکتورها) گرفته خواهد شد.

متذکر می شود که ( به نسبت تعداد (دقایق)) از زمان تایید محل تا رندر نهایی حدوداً 45 روز زمان لازم است تا یک انیمیشن با کیفیت و در خور پخش به دست بیاید. بدیهی است انیمیشن ساخته شده قابلیت استفاده به کرات را دارا بوده و از آن کارفرما می باشد. کارفرما می تواند برای هر دوره اجرای جدید تنها دقایقی که مایل است تغییر دهد را حذف و به جای آن شرکت پایا رسا الکترونیک اقدام به ساخت انیمیشن جدید کرده، دو قطعه انیمیشن را به هم ارتباط می دهد.

  • لازم به ذکر است که انیمیشن ساخته شده متعلق به کارفرمای محترم می باشد و می توانند در دفعات بعدی نیز از این انیمیشن استفاده نمایند.

ویدئو مپینگ4- اجرا:

1-4 اجرای آزمایشی:

پیش از اجرای اصلی به منظور تنظیم دستگاه ها و بر طرف کردن نقاط ضعف احتمالی نیاز به 1 الی 3 شب اجرای آزمایشی وجود دارد. در طی این مرحله اپراتورهای شرکت پایا رسا الکترونیک حتماً حضور خواهند داشت.

2-4 اجرای اصلی:

1-2-4 اجرای موقت ( اصولاً مناسبتی):

در این نوع اجرا، تجهیزات (سیستم صوت، ویدیو پروژکتور و …) برای هر شب اجرا بر پا شده و در انتهای اجرا جمع آوری می شوند. اپراتور ها ملزم به استقرار در کنار دستگاه ها جهت تامین امنیت و همچنین قطع و وصل سیستم و اجرای انیمیشن هستند.

حسن این اجرا در دست داشتن همیشگی تجهیزات است به طوری که به هر مکان و در هر زمان دیگر قابل انتقال بوده و کوچکترین خطری سخت افزار را تهدید نمی کند. البته از معایب این روش به هزینه ی بالای آن باید اشاره کرد.عوامل تأثیر گذار در ویدئومپینگ

2-2-4 اجرای دائم:

برای این نوع اجرا تمامی تجهیزات در محل مورد نظر به صورت دائم مستقر می شوند . جعبه ها و محافظ های خاص آب بند و ضد سرقت و پایه های قوی و دارای ارتفاع بالاتر نسبت به حالت عادی برای این منظور ساخته خواهد شد. این مجموعه از جعبه ها در بر گیرنده ی کلیه ی سخت افزار از جمله ویدیو پروژکتور، سیستم صوت، رایانه و … خواهد بود.

در اجرای دائمی، رایانه توسط نرم افزار های خاص به گونه ای برنامه ریزی می شود که راس ساعتی خاص اجرا را آغازکرده و در ساعتی معین پایان دهد. بدیهی است در این روش به جز راه اندازی اولیه نیازی به حضور فیزیکی اپراتور وجود ندارد. ضمناً رایانه حتماً باید به اینترنت متصل باشد تا از طریق نرم افزار های خاص بخش فنی شرکت توانایی رفع عیوب احتمالی را داشته باشند.

  • لازم به ذکر است که فارغ از نوع اجرا، برای جلوگیری از خسته شدن بینندگان انیمیشن به صورت پشت سر هم و بدون فاصله اجرا نخواهد شد، بلکه بین هر اجرا چیزی در حدود 20 تا 30 دقیقه دستگاه در حالت استند بای قرار می گیرد به طوری که برای مثال در 3 ساعت اجرای هر شب 4 یا 5 بار انیمیشن پخش می شود.

شما می توانید نمونه های ساخت و اجرای ویدیو مپینگ توسط شرکت پایا رسا الکترونیک را در سایت شرکت به نشانی www.payarasa.com مشاهده نمایید.

شرکت پایا رسا الکترونیک مشاور و مجری تخصصی نورپردازی شهری و ویدیومپینگ در اصفهان

عوامل مؤثر در ویدیو مپینگ

نوشتهٔ پیشین
ویدئو مپینگ و تلفیق آن با پرفورمنس آرت
نوشتهٔ بعدی
اصول نورپردازی بناهای تاریخی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up