تکنولوژی OLED چیست ؟

بدون دیدگاه
مقالات
تکنولوژی OLED چیست ؟

حتما شما هم به تازگی واژه OLED را هنگام خرید تلویزیون شنیده اید . برای آشنایی با تکنولوژی OLED  با پایا رسا الکترونیک از مجریان با سابقه نورپردازی شهری همراه باشید .

کلمه OLED برگرفته از عبارت organic light-emitting diode است و معنی آن «دیود ارگانیک گسیل دهنده‌ی نور» می شود . به بیان ساده تر OLED  به دسته ای از LED ها گفته می شود که به صورت Organic یا مجموعه ای در کنار یکدیگر قرار داده شده اند . این تکنولوژی خود صفحه نمایش را تشکیل می دهد و نیازی به نور پس زمینه ندارد . از تفاوت های مهم OLED  با LED  این است که در نمایشگر های OLED بر خلاف LCD هر پیکسل خودش نور خود را تأمین می کند. 

در LCD نور صفحه در پس زمینه تولید می شود و با عبور از کریستال های مایع و سپس فیلتر رنگی رنگ های متفاوتی به خود می گیرد . تلویزیون هایی که با این تکنولوژی ساخته می شوند خیلی سبک هستند و ضخامتی در حدود 4 تا 7 میلی متر دارند زیرا همان طور که گفته شد در OLED دیگر نیازی به نور پس زمینه نیست بنابراین ضخامت پنل به شدت کم می شود .

تلویزیون های OLED نسبت به سایر تلویزیون ها  کاراتر هستند و عملکرد بهتری دارند . از دیگر مزایای این تلویزیون ها می توان به وضوح بیشتر تصویر و صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد .با تلویزیون های OLED می توانید تصاویر را با رنگ های استثنائی و درخشندگی بالا از زوایای مختلف ببینید . این تلویزیون ها تمام ویژگی های یک تلویزیون رؤیایی را دارند .

در نمایشگر OLED هر پیکسل دارای عنصر سه رنگ اصلی (قرمز – آبی – سفید می باشد . در این تکنولوژی میلیون ها رنگ تولید می شود و این رنگ ها هماهنگ با هم تصویر نهایی را تشکیل می دهد. رنگ های تولید شده در تلویزیون OLED  نسبت به تلویزیون های 4k عمق بیشتری دارند و واقعی تر و زیبا تر هستند اما به دلیل نبود نور پس زمینه و عملکرد انفرادی پیکسل ها میزان روشنایی در تلویزیون OLED محدود است و رنگ های روشن درخشندگی کمتری دارند .

تلویزیون های OLED می توانند حداکثر 700 تا 800 نیت روشنایی ارائه دهند بنابراین اگر تصمیم دارید این تلویزیون را در جایی استفاده کنید که روشنایی زیادی دارد بهتر است از خرید آن صرف نظرکنید زیرا دید تصویر در این شرایط تا حد زیادی کاهش می یابد .

یکی از مشکلات تکنولوژی OLED پیکسل سوختگی است . حک شدن تصویر یا پیکسل سوختگی در صورت ماندن یک تصویر به مدت طولانی در نقطه ای از نمایشگر به وجود می آید . هنگام سوختن پیکسل ، تصویر باقی مانده را حتی در زمان خاموش بودن تلویزیون هم می توان دید . از آن جا که در تلویزیون های OLED رنگ ها به کمک دیود ارگانیک تولید می شوند روشن ماندن این دیود ها به مدت طولانی باعث داغ شدن دیودها و درنهایت سوختن آن ها می شود . البته زیاد نگران این موضوع نباشید زیرا خطر ایجاد پیکسل سوختگی به ندرت رخ خواهد داد .

نوشتهٔ پیشین
متریال مورد استفاده و مزایای رقابتی
نوشتهٔ بعدی
ایده هایی برای نورپردازی مغازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up